Follow us on

Ce KPI conteaza cel mai mult in serviciile de logistica

Beneficiind de toate sistemele si software-urile create pentru a facilita gestionarea proceselor ce stau la baza activitatilor de logistica, exista in prezent mai multe modalitati de colectare si masurare a datelor ce stau la baza implementarii si optimizarii proceselor din acest domeniu, in care HOPI Logistics activeaza de peste 25 de ani. Am sintetizat mai jos principalii indicatori de performanta care ne ajuta sa eficientizam si sa masuram aceste operatiuni:

Indicatorii cheie de performanta, cunoscuti si sub denumirea de KPI (key performance indicators), sunt metrici care masoara performanta proceselor principale executate de o afacere. Indicatorii KPI sunt utilizati in cea mai mare parte pentru ca angajatii unei anumite organizatii sa poata aplica imbunatatiri constante procedurilor lor, ceea ce poate duce la o productivitate mai buna si la marjele de profit.

In activitatile de logistica, acesti indicatori sunt fundamentali pentru masurarea productiei, a costurilor si a ratelor de calitate. Si mai mult decat atat, datele obtinute de acesti indicatori se vor reflecta direct asupra eficacitatii managementului logistic deoarece permit monitorizarea si evaluarea in permanenta a tuturor valorilor de timp, resurselor si costurilor implicate toate procesele de logistica.

1. Order accuracy (Acuratetea comenzii)
Monitorizeaza gradul de incidente de la plasarea comenzii la livrarea unui transport. Ideal pentru orice transportator care cauta sa identifice modele si sa corecteze in mod constant erorile pentru a face transportul mai sigur.
2. On Time In Full
Acest indicator de performanta cheie pentru logistica, cunoscut si ca OTIF, masoara procentajul de comenzi livrate in termenul stabilit, fara probleme sau probleme de documentare. Este ideal pentru orice transportator de marfuri care se angajeaza sa furnizeze livrari punctuale si sigure.
3. Lead Time este un KPI care urmareste durata proceselor / operatiunilor de la inceput pana la sfarsit. Ideal pentru transportatorii de marfuri sa cunoasca timpul petrecut in fiecare etapa a lantului de aprovizionare si sa identifice strategii de optimizare a acestui timp.
4. Stock rotation (Rotatia stocurilor) este un KPI care face o medie intre iesirile unei companii cu soldul stocului la depozit. Ideal pentru expeditorii care ofera servicii de depozitare ca parte a solutiilor lor logistice.
5. Warehouse costs (Costurile de depozitare) De asemenea, ideal pentru transportatorii care ofera servicii de depozitare, acest KPI monitorizeaza cheltuielile legate de gestionarea instalatiilor de depozitare ale companiei logistice.
6. Truck Turn Around Time (TTAT). Acest KPI masoara timpul mediu petrecut intre iesirea unui mijloc de transport din companie pentru activitati e colectare / livrare si returnarea vehiculului la sediul companiei. Este idea pentru companii care ofera transport rutier si de marfa si mai ales pentru companii care administreaza flote.
7. Capacity utilization (CU) Indicator de performanta care masoara utilizarea capacitatii de incarcare a unui vehicul in timpul transportului rutier sau un container in timpul transportului maritim. Ideal pentru transportatorii de marfuri care ofera aceste servicii. Poate fi folosit si pentru masurarea capacitatii de utilizare a unui depozit, de exemplu.
8. Productivity (productivitate). Este un KPI masurabil si eficient pentru resursele umane, masoara rata de productie a angajatilor companiei (forta de munca / orele de munca / productivitatea). Ideal pentru expeditorii de a avea o idee de ansamblu mai buna a performantei afacerii lor.
9. Costurile de transport, (transportation costs) masoara toate costurile legate de fiecare operatie logistica, de la plasarea comenzii pana la livrarea finala. Acest KPI poate fi util pentru expeditori sa cunoasca media petrecuta in fiecare expediere si sa trimita cotatii exacte clientilor / partenerilor lor.
10. Numarul de expedieri (number of shipments) reprezinta numarul de comenzi expediate din depozit intr-o anumita perioada de timp (saptamanal / lunar / anual). Ideal pentru orice transportator care urmareste constant sa faca balante financiare si analizeaza marjele de profit intre venituri si rezultate.

Pentru a utiliza si implementa indicatorii de performanta cu adevarat utili pentru fiecare departament in parte, primul pas are in vedere definirea tipurilor de date care sunt relevante pentru acele activitati si care pot fi utile in imbunatatirea proceselor. Acest lucru inseamna nu doar cunoasterea in detaliu a parametrilor fiecarei operatiuni in parte, dar implica si crearea de strategii care pot optimiza intreg lantul proceselor de logistica.

Job Offer

all job offers

Angajam tractionisti pentru departamentul de transport intern

Echipa HOPI in Romania se extinde! Angajam tractionisti pentru departamentul de transport intern.

salary: 0 - 0 Kč

more information

Why choose HOPI?

Our strength is: our high customer focus
and our satisfied employees.

more about HOPI
Central European coverage
Stability, flexibility and security
Fair employer
Quality customer care
Increasing efficiency
Supporting human potential

Companies
that trust us

Selected references
P&G Fater Mars Canpack