Follow us on

Hopi implementeaza un proiect logistic automatizat pentru pregatirea produselor mixate

Hopi implementeaza un proiect logistic automatizat pentru pregatirea produselor mixate

HOPI a decis modernizarea logisticii in zona eficientizarii prelucrarii si ambalarii produselor lactate si, în colaborare cu Hollandia, a lansat in Cehia un proiect inovativ de linie automata de mixare. Ambele companii au ajuns la concluzia ca tehnologiile moderne si eficiente, cum ar fi robotii si automatizarea treptata a operatiunilor, vor reprezenta un avantaj competitiv pe piata logistica în anii urmatori.

Printre obiectivele proiectului logistic pilot între cele doua filiale ale HOPI HOLDING se numara:

- reducerea costului cu munca umana pe termen lung;

- reducerea ratelor de eroare si cresterea parametrilor calitativi de productie;

- o mai mare competitivitate;

- capacitatea de a raspunde în mod flexibil cerintelor clientilor în ceea ce priveste cresterea volumului;

- optimizarea spatiulului logistic de lucru disponibil.

Cerinta pentru capacitatea paletilor mixati a fost de cel putin 200, în mod ideal 250 de paleti produsi in 16 ore, precum si posibilitatea de a aseza diferite variante de produse, în medie 75 mm sau 95 mm conform cerintelor clientului.

Cu ajutorul robotilor de top produsi Fanuc, am construit o linie de mixare proiectata sa livreze 12 -15 paleti de produse mixte per ora. În acelasi timp, este posibila si modificarea tipul de cutii de carton introduse la începutul procesului. Metoda de apucare folosind dispozitivele de prindere permite, de asemenea, mixarea unor tipologii diverse de bunuri pentru a satisface nevoile clientilor.

Elementele cheie ale liniei de mixare sunt robotii industriali cu brate. La începutul procesului, operatorul selecteaza un program care a fost creat pe baza cerintelor clientului. Un robot selecteaza tipurile de produse dorite, cel de-al doilea robot mixeaza produsele si cel de-al treilea robot aseaza produsele în cutii de carton pe un palet pregatit; paletul este apoi este ambalat automat fiind gata de transport sau de depozitare.

Întreaga linia este operata de un singur lucrator iar un manipulator proceseaza marfurile mixate pentru depozitarea ulterioara.

Investitia totala în acest proiect este de 625,000 euro, urmarind o rentabilizare dupa 5 ani.

Mixarea manuala a produselor Hollandia pe vechiul procest logistic utiliza 10-15 lucratori in schimburi de 8 ore, 7 zile pe saptamâna, în functie de marimea produselor.

Oferta angajare

toate ofertele de angajare

STIVUITORIST

Responsabilitati principale (Parc Logistic P3, depozit 6, Chiajna): mutarea paletilor cu reachtruck din / in raft lucru cu scanner descarcare / incarcare cu liza electrica repaletizare baxuri pe palet sortare produse

Salariu: 0 - 0 Kč

Mai multe informatii

De ce sa alegi HOPI?

Punctul nostru forte este orientarea catre nevoile clientilor, asigurata prin satisfactia angajatilor nostri.

Mai multe despre HOPI
Acoperire Europa Centrala
Stabilitate, flexibilitate si siguranta
Angajator corect
Servicii de calitate pentru clienti
Imbunatatire continua
Dezvoltarea potentialului uman

Companii
care au incredere in noi

Referinte selectate
P&G Fater Mars Canpack